ACADEMY OF TRUCK ACCIDENT ATTORNEYS 2021 Annual Symposium

September 23 - September 25, 2021 Austin Marriott • Austin, TX

ATTORNEY BREAKOUT SESSIONS MEETING ROOM 604 & 605 – 6TH FLOOR

	Thursday, September 23, 2021 - BREAKOUT SESSION				
BOARD CERTIFICATION - MODERATOR: Dan Buba					
TIME	TOPIC	SPEAKER			
3:15pm – 4:15pm 60 min	Board Certification in Truck Accident Law Information and Review	Dan Buba Danny Ellis Tim Whiting			
4:15pm – 4:30pm 15 min	Priority Responsible Funding	Brett Findler			
4:30pm – 5:30pm 60 min	Board Certification in Truck Accident Law Information and Review	Dan Buba Danny Ellis Tim Whiting			
5:45pm – 6:45pm	Welcome Reception in Exhibit Hall Sponsored by Forge Consulting	-			

Friday, September 24, 2021 - BREAKOUT SESSION				
TIME	TOPIC	SPEAKER		
7:30am – 8:30am	Breakfast in Exhibit Hall			
	Sponsored by Plaintiffs MSA & Lien Solution			
STANDARDS OF CARE				
	MODERATOR: Kate Harvey-Lee			
8:30am – 9:15am	The Rules in Trucking: FMCSRs, CDL Manual and More	John Sloan, Jr.		
45 min				
9:15am – 9:45am	Requirements and Issues About Truck Driver Training	Morgan Adams		
30 min				
9:45am – 10:15am	Hiring and Qualification of Truck Drivers	Stefano Portigliatti		
30 min				
10:15am - 10:35am	Refreshment Break in Exhibit Hall			
20 min				
10:35am - 11:05am	FMCSA's Safety Management Cycle	Bryan Bradley		
30 min				
11:05am – 11:20am	Trucks: Treasure Troves of Data!	Scott Greene		
15 min				
11:20am – 11:50am	Overcoming the Sudden Emergency Defense	Joshua Leizerman		
30 min				
11:50am – 12:20pm	Direct Negligence Claims Against Motor Carriers	Brian Mohs		
30 min				
12:20pm – 1:30pm	Lunch Sponsored by Physician Life Care Planning			

Friday, September 24, 2021 - BREAKOUT SESSION continued				
TIME	TOPIC	SPEAKER		
SPECIFIC CASES - MODERATOR: Joe Camerlengo				
1:30pm – 2:00pm	Truck Rear Ends Plaintiff: Establishing the Negligence of Both	Reshard		
30 min	the Driver and the Company	Alexander		
2:00pm – 2:30pm 30 min	Plaintiff Rear Ends Truck: Establishing the Negligence of Both the Driver and the Company	Malorie Peacock		
2:30pm – 3:00pm 30 min	Lane Change Cases: Establishing the Negligence of Both the Driver and the Company	Steve Gorny		
3:00pm – 3:30pm 30 min	Left Turns/U-Turn Cases: Establishing the Negligence of Both the Driver and the Company	Florence Murray		
3:30pm – 3:45pm 15 min	Refreshment Break in Exhibit Hall			
3:45pm – 4:15pm 30 min	Right Turn Cases: Establishing the Negligence of Both the Driver and the Company	Danny Ellis		
4:15pm – 4:30pm 15 min	Delivering More	Ryan Garrison		
4:30pm – 5:00pm 30 min	Handling Adverse Weather Cases: Using the Regulations and Other Publications to Establish Driver and Corporate Negligence	Sara Williams		
5:15pm – 6:45pm	New Trucking Lawyers Division Meeting & Reception Sponsored by RGK Consultants			

Saturday, September 25, 2021 - BREAKOUT SESSION				
TIME	TOPIC	SPEAKER		
7:30am – 8:30am	Breakfast in Exhibit Hall			
	Sponsored by AskTheLawyers			
FOCUSING ON WHAT MATTERS: NARROWING YOUR CASE TO WIN LIABILITY AND DAMAGES				
MODERATOR: Ken Levinson				
8:30am – 9:30am 60 min	Speed Trial for Trucking Cases	Joe Fried		
9:30am – 10:25am 55 min	Using Core Truths to Identify What Really Matters	Michael Leizerman		
10:25am – 10:45am 20 min	Refreshment Break in Exhibit Hall			
10:45am – 12:00pm 75 min	Advanced Thoughts on Identifying and Arguing Damages	Joe Fried Michael Leizerman		
12:00pm – 12:15pm 15 min	Recognizing Liability in Construction Work Zones	Kevin Gorman		
12:15pm – 1:30pm	Lunch Sponsored by Alert Communications			
	IMPORTANT TOPICS - MODERATOR: Joe Ervin			
1:30pm – 2:00pm 30 min	When Your Client is Also a Truck Driver	Ken Levinson		
2:00pm – 2:15pm 15 min	The 3-Step Blueprint to Growing Your Truck Accident Caseload	Tanner Jones		
2:15pm – 3:00pm 45 min	Distracted Driving	Ed Rebenack		
3:00pm – 3:30pm 30 min	Preventability Determinations	Chip Sloan		
3:30pm – 3:45pm 15 min	Refreshment Break in Exhibit Hall			
REJOIN GENERAL SESSION				