ACADEMY OF TRUCK ACCIDENT ATTORNEYS 2022 Annual Symposium October 6 - October 8, 2022 Austin Marriott • Austin, TX

Thursday, October 6, 2022 - GENERAL SESSION - Waterloo Ballroom 5 th Floor				
10:30am – 1:00pm	Conference Registration			
11:30am – 12:30pm	Women's Caucus Luncheon – Rooms 403-404 on 4 th Floor			
	Sponsored by The SPI Group			
MODERATOR: Michael Cowen				
TIME	TOPIC	SPEAKER		
12:50pm – 1:00pm	Welcome and Introduction	Tim Whiting		
		Michael Leizerman		
		Joe Fried		
1:00pm – 2:00pm	The Long Game: Building a Reputation for Success with	Joe Fried		
60 min	Trucking Cases	Michael Leizerman		
2:00pm – 2:45pm	Don't Leave Money on the Table: Learn How to Get the Best	Deena Buchanan		
45 min	Settlement in Your Truck Case	Pete Kestner		
2:45pm – 3:00pm	Refreshment Break Sponsored by CloudLex			
15 min				
3:00pm – 3:30pm	The Truck Lawyer as Safety Advocate	Andy Young		
30 min				
3:30pm – 3:40pm	Forge Attorney Services: Your Needs, Our Experts, Trusted	Tracee Wagner		
10 min	Advice	Forge Consulting		
3:40pm – 4:10pm	Pleading the Right Causes of Action Against the Right	Morgan Adams		
30 min	Defendants			
4:10pm – 4:40pm	Finding the Rules that Apply to Your Case	Robert Collins		
30 min				
4:40pm – 5:40pm	Using Visceral Images to Persuade Jurors	Cliff Atkinson		
60 min				
5:45pm – 6:45pm	Welcome Reception in Moontower			
	Sponsored by Forge Consulting			

Friday, October 7, 2022 - GENERAL SESSION - TRACK ONE - Waterloo Ballroom 5 th Floor			
7:30am – 8:30am	Breakfast in Moontower		
	Sponsored by The SPI Group		
TBI IN TRÚCKING CASES			
MODERATOR: Tim Whiting			
TIME	TOPIC	SPEAKER	
8:30am – 9:00am	What Treaters and Experts You Need to Prove Your Brain	Tom Crosley	
30 min	Injury Case		
9:00am – 9:30am	Telling the Client's Story in a TBI Case	Tom Metier	
30 min			
9:30am – 9:50am	Refreshment Break Sponsored by Dynamic Safety		
20 min			
9:50am – 11:50am	How to Prove a TBI Case from Screening to Testing to	Dorothy Clay Sims	
120 min	Specialists to Common Defenses	Dr. Oregon Hunter	
12:00pm – 1:15pm	Lunch Sponsored by Physician Life Care Planning		

Friday, October 7, 2022 - GENERAL SESSION - TRACK ONE - Waterloo Ballroom 5 th Floor			
NON-CATASTROPHIC CASES MODERATOR: Joe Fried			
TIME	TOPIC	SPEAKER	
1:15pm – 1:45pm 30 min	Whether and When to Hire Experts	Steve Laird	
1:45pm – 2:15pm 30 min	Establishing Rules and Proving Liability Without Retained Experts	LaShonda Council- Rogers	
2:15pm – 2:25pm 10 min	Power Tools for Trial Lawyers	Jack Meligan The SPI Group	
2:25pm – 2:55pm 30 min	Common Injuries and Proving Causation	Dr. Isabel Huang	
2:55pm – 3:15pm 20 min	Break		
3:15pm – 3:50pm 35 min	Motivating Jurors to Allow Big Damages in Non-Catastrophic Cases	Sara Williams	
3:50pm – 4:20pm 30 min	Demonstrative Evidence on a Budget	Jordan Jones	
4:20pm – 4:50pm 30 min	Working with Treating Physicians	Danny Ellis	
5:00pm – 6:30pm	New Trucking Lawyers Division Meeting & Reception OPEN TO LAWYERS NEW TO TRUCKING LITIGATION Sponsored by RGK Consultants		
6:30pm – 9:00pm	GROUP OUTING TO BULL & BOWL Sponsored by Abacus Analytics, Filevine & Trial Lawyer Nation		

Saturday, October 8, 2022 - GENERAL SESSION - Waterloo Ballroom 5th Floor				
7:30am – 8:30am	Breakfast in Exhibit Hall			
	Sponsored by Evidence Solutions			
CUTTING EDGE TRIAL TACTICS				
	MODERATOR: Tim Semelroth			
TIME	TOPIC	SPEAKER		
8:20am – 8:50am	What to do Right Away in a Trucking Case	Janelle Bailey		
30 min				
8:50am – 9:00am	Rolling Treasure Troves of Digital Evidence	Scott Greene		
10 min		Evidence Solutions		
9:00am – 9:30am	Demonstrative Evidence in Trucking Cases	Malorie Peacock		
30 min				
9:30am – 10:00am	Deposing Police Officers (Proving up Good Opinions,	Sonia Rodriguez		
30 min	Dealing with/Excluding Bad Opinions)			
10:00am – 10:15am	Break			
15 min				
10:15am – 10:45am	The Art and Craft of Getting to Trial on the Papers	Rena Leizerman		
30 min				
10:45am – 11:15am	Examining the Corporate Rep/Safety Director	Troy Chandler		
30 min				
11:15am – 12:00pm	Harnessing the Power of Focus and Clarity – Winning Bigger	Joe Fried		
45 min	by Presenting Less			
12:00pm – 1:00pm	Lunch Sponsored by ChartSquad			

Saturday, October 8, 2022 - GENERAL SESSION - Waterloo Ballroom 5th Floor				
CUTTING EDGE TRIAL TACTICS MODERATOR: Kate Harvey-Lee				
1:00pm-2:00pm	Ethics Presentation: Ethics of Confidentiality in Settlement	Joe Ervin		
60 min	Agreements			
2:00pm – 2:30pm	Getting Jurors to Cast the Trucking Company as the Villain in	Michael Cowen		
30 min	Your Trial Story			
2:30pm – 3:15pm	TAKE: The Power of Linking Liability to Damages (Even with	Michael Leizerman		
45 min	Admitted Liability)			
3:15pm – 4:00pm	Crafting the Trial Story	Eric Penn		
45 min		Tim Whiting		
4:00pm – 4:10pm	Closing Remarks			
10 min				